YDH- El Mustakbel Partisi Lideri Sa’d Hariri, seçimleri Hizbullah ve müttefiklerinin kazanması durumunda onların kuracağı hükümetle çalışmayacağını açıkladı.

 

El-Cezire İngilizce kanalına özel bir demeç veren el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’d Hariri, Hizbullah ve müttefiklerinin seçimleri kazanması durumunda onların kuracağı hükümetle çalışmayacağını belirterek Lübnan halkının artık siyasetten yorulduğunu öne sürdü ve “Biz tek tek tüm Lübnanlıları iş sahibi yapmak istiyoruz” dedi.

 

Kendilerinin büyük ekonomik teşvikler öngören geleceğe yönelik programlara sahip olduklarını belirten Hariri, el-Cezire muhabirinin “seçimleri Hizbullah liderliğindeki muhalifler kazanırsa size göre bu durum bölgeyi ve Lübnan’ı nasıl etkileyebilir?” şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı: “Seçimleri biz kazanacağız; ama eğer Hizbullah ve 8 Martçılar kazanırsa bu meselenin ülke açısından çeşitli sonuçları ortaya çıkar. Ancak ben her halükarda Allah’a ve halka inanıyorum.”  

 

Hizbullah’ın seçimleri kazanmasının ne tür sonuçları olabileceğine ilişkin sorulara açık bir cevap vermekten uzak duran Hariri, “bekleyip seçimlerin sonuçlarını görelim, ancak ben yenilgiyi hiç düşünmüyorum. Zaten yenilgiyi düşünecek olsam seçimlere katılmazdım. Biz mütteiklerimizle beraber seçimleri kazanmaya geliyoruz” dedi.

 

Sa’d Hariri, el-Cezire muhabirinin “Ama eğer Hizbullah çoğunluğu elde ederse o zaman siz onların kuracağı hükümetle işbirliği yapar mısınız?” şeklindeki sorusunu da “Hayır, ben o zaman muhalefette kalacağım çünkü demokrasinin anlamı da budur” diye cevap verdi.