YDH- Amerikan yönetimi, Hizbullah ve müttefiklerinin 7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkması durumunda ABD’nin Lübnan’a yönelik tutumunda değişiklik olacağı mesajını verdi.

 

Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Fetman, Lübnan seçimlerinin Washington’un Lübnan’a bakışında değişikliğe sebep olmayacağını düşünmenin saflık olacağını söyledi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Hamas’ın seçim zaferinden sonra Filistin’e yönelik başlatılan uluslar arası izole politikasına göndermede bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffery Feltman, Hizbullah ve müttefiklerinin muhtemel seçim zaferinin Lübnan’a yönelik etkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

Feltman, “Lübnan parlamento seçimlerinin ABD’nin ve uluslar arası toplumun Lübnan’a yönelik tutumunda herhangi bir değişikliğe sebep olmayacağını düşünmek saflık olur” dedi.

 

Lübnan’da yayımlanan en-Nehar gazetesine demeç veren Feltman, “Hizbullah, Lübnanlılara muhaliflerin seçimleri kazanmasının Lübnan’ın dış politikasına hiçbir etkisinin olmayacağını söylüyor; ancak bu aptalca bir şeydir” dedi.

 

Feltman Hizbullah ve müttefiklerinin seçimleri kazanmasının ABD kongresinin ve ABD hükümetinin Lübnan’a yaptığı yardımları olumsuz etkileyeceğini söyledi.

 

Hizbullah müttefiklerinden Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’a da üstü kapalı tehditte bulunan Feltman, “Lübnanlı Hıristiyanlar, kendilerini destekleyen uluslar arsı toplumun bir parçası olmak isteyip istemediklerine karar vermelidirler” diye konuştu.