YDH- Geçtiğimiz Pazar günkü seçimlerde birçok bölgede başarısız olmasına rağmen Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un hala Lübnan’ın en güçlü Hıristiyan lideri olduğu bildirildi.

 

Lübnan seçim sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirmeye yer veren BBC Arapça servisi, Hizbullah’ın en büyük Hıristiyan müttefiki Ulusal Özgürlük Hareketi’nin birçok bölgede seçimleri kazanamamasına rağmen parlamentodaki en büyük Hıristiyan grup olma özelliğini koruduğunu ve lideri Mişel Aun’un da hala Lübnan’daki en güçlü Hıristiyan lider olduğunu belirtti.

 

“Mişel Aun, en büyük kaybeden değil; ama kuşkusuz zafer de kazanamadı” ifadesine yer veren BBC Arapça servisi, Aun’un en çok oy alan Hıristiyan lider olduğuna ve liderliğini yaptığı Ulusal Özgürlük Hareketi’nin de parlamentoda en çok sandalyeye sahip Hıristiyan parti olduğuna dikkat çekti.

 

Mişel Aun’un Ulusal Özgürlük Hareketi’nin parlamentodaki en büyük Hıristiyan parti olmasına rağmen kilit bakanlıklar kazanacak kadar çoğunluk elde edemediğini belirten BBC Arapça servisi, Aun’un tutumunu gözden geçirerek Marunilerin ruhani Lideri Kardinal Nasrullah Sufeyr’le arasını düzeltmeye çalışacağı tahmininde bulundu.