YDH- İran televizyonunun, cumhurbaşkanı adaylarına kendilerine yönelik eleştirilere cevap verebilmeleri için tanıdığı ek süre bu kadar da olmaz dedirtti.

 

Cumhurbaşkanlığı adaylarına iki ayrı program halinde birbirleriyle tartışma ve kendi programlarını anlatma imkanı tanıyan İran devlet televizyonu, adayların propaganda yasağı başlamadan önce bu programlarda kendilerine yönelik eleştirileri son kez cevaplayabilmesi için adayların belirleyeceği temsilcilere ek süre verme kararı aldı.

 

Taraftarı oldukları adayların seçim çalışmalarını yürüten temsilcilerin kendi adaylarına yönelik eleştirileri hazırlayacakları bantla cevaplayabileceklerini belirten İran televizyon kurumu, Mir Hüseyin Musevi’ye 110 saniye, Muhsin Rızai’ye 60 saniye, Mehdi Kerrubi’ye 75 saniye süre tanırken Mahmud Ahmedinejad’a kendisini savunabilmesi için 20 dakika ek süre tanıdığını açıkladı.

 

İran televizyon kurumunun Ahmedinejad’a 20 dakika diğer adaylara ise 1 ila 1.5 dakika civarında cevap hakkı kullanma süresi verdiğini açıklaması, Musevi, Rızai, ve Kerrubi’nin temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı. Ahmedinejad dışındaki adayların temsilcileri televizyon kurumunun bu kararının bir devlet kurumunun bir adayı desteklediğinin açık ispatı olduğunu ifade etti.