YDH- Açıklanan seçim sonuçlarına itiraz eden İran cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile görüştü.

 

İran televizyonunun haberine göre dün öğleden sonra gerçekleşen görüşmede Mir Hüseyin Musevi, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’ye seçimlerle ilgili olarak kendi görüşlerini yansıtan bir rapor sundu.

 

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei de sükunet ve metanetin korunması gerektiğini belirterek daha önceki seçimlerde de adayların seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarını meselenin yasal mercii olan Anayasayı Koruyucular Kurulu nezdinde dile getirdiklerini hatırlattı ve “doğal olarak bu gün de bu mesele yasal yollarla takip edilmelidir” dedi.

 

Mir Hüseyin Musevi’nin Anayasayı Koruyucular Kurulu’na gönderdiği itiraz dilekçesine de değinen Ayetullah Hamenei, Kurul’a bu meseleyi dikkatle izlemesi yönünde talimat verildiğini ifade etti.

 

Ayetullah Hamenei, sokak çatışmalarına atıfta bulunarak İslam İnkılabı’nın düşmanlarının hareketliliğine ve perde gerisinde tasarlanan planlara değindi ve Mir Hüseyin Musevi’ye hitaben “Siz, bu tür kişilerden farklısınız bu işleri sükunetle ve metanetle takip etmelisiniz” dedi.

 

12 Haziran seçimlerin benzersiz bir katılımla ve huzur içerisinde gerçekleştiğine dikkat çeken Ayetullah Hamenei, “Siz de söz konusu ettiğiniz meseleyi yasal çerçevede sonuçlandırmalısınız” diye konuştu.