YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Muhsin Rızai, taleplerine rağmen ayrıntılı seçim sonuçlarını adaylara vermemekte ısrar eden İçişleri Bakanlığının keyfi uygulamasına son verilmesi için Ahmedinejad’a bir mektup yazdı.

 

İtiraz süresi dolmadan önce Anayasayı Koruyucular Kurulu’na itiraz başvurusu yapabilmeleri için İçişleri Bakanlığı’ndan talep ettikleri ayrıntılı seçim sonuçlarının hala kendilerine verilmediğini belirten Muhsin Rızai, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’dan uygulanan keyfiliğe son verilmesini istedi.

 

Muhsin Rızai, mektubunda şunları söyledi:

 

Sayın Dr. Mahmud Ahmedinejad, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı,

Selamun aleykum

 

Adayların seçim sonuçlarına itiraz edebilmesi için Anayasayı Koruyucular Kurulu’na başvuru süresinin dolmasına saatler kaldığı halde resmi olarak talepte bulunmamıza rağmen İçişleri Bakanlığı hala gerekli belgeleri tarafımıza iletmiş değil.

 

Zatıalinizin de bildiği gibi bu veriler olmaksızın usulsüzlüklerin ve resmi verilerle adayların elindeki veriler arasındaki farklılıkların sebebinin belirlenmesi son derece zor olacaktır. Dolayısıyla da adaylar yasal haklarını tam olarak kullanamayacaklardır.

 

Bu belgelerin (dün ve bugün sabahtan itibaren bu belgelerin verilmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan cevap beklemekteyiz) saat 17’den önce acilen tarafımıza verilmesi için talimat vermenizi rica ediyorum.

 

Saygılarımla

Muhsin Rızai