YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Birleşik Irak İttifakı’nın yerini “Ulusal Hukuk Devleti İttifakı”nın alabileceğini söyledi.

 

Irak’tan yayın yapan Radyo Neva’nın haberine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, liderliğini Abdulaziz el-Hekim’in yaptığı Birleşik Irak İttifakı’nın isminin Ulusal Hukuk Devleti şeklinde değiştirilebileceğini söyledi.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi ile Dava Partisi’nin koalisyonu olan Birleşik Irak İttifakı’nın liderliğini aynı zamanda Yüksek Konsey’in lideri olan Abdulaziz el-Hekim yürütüyordu.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki yerel seçimlerde oluşturduğu ittifaka “Hukuk Devleti İttifakı” adını vermişti.

 

Ocak ayında yapılacak parlamento seçimlerine ulusal ittifaklarla gidileceğini belirten Başbakan Maliki, Ulusal Hukuk Devleti İttifakı’nın ulusal programa sahip bir siyasi teşekkül olacağını söyledi ve bu ittifakın kapısının tüm Şii, Sünni ve Kürt siyasilere açık olduğunu ifade etti.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi ve Birleşik Irak İttifakı Başkanı Abdulaziz el-Hekim, yüksek Konsey üyelerinden Hummam Hammudi’yi Birleşik Irak İttifakı’nın yeniden yapılandırma çalışmalarını yürütmekle görevlendirmişti.