YDH- İran Cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi’nin eşi Dr. Zehra Rahneverd, seçime itiraz gerekçesiyle şiddete başvuranları eleştirdi ve “devrim düşmanlarının bizi düşünmesine ve yardımına ihtiyacımız yok” dedi.

 

İsna haber ajansının bildirdiğine göre üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan Dr. Zehra Rahneverd, seçim sonuçlarına itiraz etme gerekçesiyle şiddete başvurulmasını eleştirdi ve “aziz halkımız ve kararlı öğrencilerimiz sükunetlerini koruyarak barışçı ve medeni yolalrdan haklarını aramalıdır. Hepimiz yasalara ve hukuka bağlı kalırsak toplumda sorun çıkmayacak ve her kendi yasal seyrinde ilerleyecektir.” dedi.

 

İslam devriminin ideallerinin adaleti, özgürlüğü, halkın izzet ve onurunu korumak olduğunu belirten Dr. Zehra Rahneverd, “İslam devriminin düşmanlarının bizim için kaygılanmasına ve bize destek vermesine ihtiyacımız yok. Kimsenin İslam nizamının düşmanlarının güya bizim için kaygılanan yüzlerine tebessüm göndermemeli ve istemeden de olsa onların amaçları doğrultusunda hareket etmemelidir” diye konuştu.

 

İslam devriminin her şeyden önce halkın ve ideal sahibi gençlerin kalplerinde yerleşik bulunduğunu belirten Zehra Rahneverd, seçim sonuçlarına yapılan itiraza işaret ederek halkın ve ideal sahibi gençlerin İslam Cumhuriyeti’ne ve onun bürokratlarına derin bir inanç beslediklerini söyledi.

 

Tek bir vatandaşın bile burnunun kanamasını kabul edemeyeceğini belirten Dr. Rahneverd, taleplerin yasal çerçevede izlenmesi gerektiğini söyledi.