YDH- İran’daki önde gelen dini otoritelerden Ayetullah Sanei, seçim sonuçlarına itiraz amaçlı gösteriler sırasında öldürülen göstericiler için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

 

İranlı Taklit Mercilerden Ayetullah Sanei, seçimlerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle katıldıkları gösterilerde hayatını kaybedenler için yayımladığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

Bi İsmihi Teala

 

«ولئن متم او قتلتم لالي الله تحشرون»

 

Son facianın kurbanlarının ailelerinin acılarını paylaşarak yaralılara ve başta Tahran, Şiraz, İsfahan Üniversitesi’nin değerli öğrencileri olmak üzere diğer tüm kentlerde haklarını elde etmek için tepki gösteren, seçimlerle ve hakları olan oylarıyla ilgili şüphelerin ortadan kaldırılmasını isteyenlere sağlık ve esenlik diliyorum.

 

«و ما للناس فللناس»

 

Bu olaylar karşısında derin teessüf ve teessürlerimi bildirerek olaylara sebep olanları şiddetle kınıyorum ve onların taleplerinin ve hedeflerinin; halkın canını, malını ve namusunu korumakla yükümlü olan ülke yöneticileri tarafından titizlikle ele alınmasını ve istek aşamasından tahakkuk aşamasına geçirilmesini ümit ediyorum.

 

Yusuf Sanei