YDH- İran cumhurbaşkanlığı adaylarından Dr. Muhsin Rızai, adayların seçim bürolarının yetkilileriyle görüşerek seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla yaşanan sorunun çözümü için gösterdiği çabadan ötürü İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’ye bir teşekkür mektubu gönderdi.

 

Seçim sonuçlarıyla ilgili ortaya çıkan şüphelerin giderilmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan seçim sonuçlarına ilişkin resmi belgeleri talep ettiği halde bu talebine hala karşılık bulamayan Dr. Rızai, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’ye yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi.

 

İslam İnkılabı’nın Yüce Rehberine

 

Selam ve tahiyatla

 

Adayların seçim kurullarının temsilcileriyle görüşerek ortaya koyduğunuz çözüm getirici rehberlikten dolayı zatıalinize teşekkür etmeyi kendime bir borç biliyorum.

 

Şuna her zaman inandım ve inanıyorum ki İran İslam Cumhuriyeti’nde Rehberliğin önemli işlevlerinden biri toplumun birliğinin korunması ve ülke idaresinde oluşan siyasi çıkmazların çözüme kavuşturmasıdır. Şükürler olsun ki bu hep böyle olmuştur.

 

Anayasa’yı Koruyucular Kurulu’nun ve İçişleri Bakanlığı’nın zatıalinizin yol göstericiliğinden ilham alarak seçim sonuçları konusunda oluşan belirsizlikler konusunda daha etkili adımlar atması umulur.

 

Zatıalinizi bu tür olaylarda kesin sonuca kavuşturucu olarak gören yüce İran milleti, zatıalinizin son olaylar konusundaki yol göstericiliğiniz sayesinde hiçbir zaman kendi siyasi yazgısını düşmanların iradesiyle bir tutmayacak ve safını karışıklık çıkaranlardan ayıracaktır.

 

Saygılarımla

Muhsin Rızai