YDH- İran’da seçim sonuçlarına itiraz için başlatılan gösteriler devam ederken, Mir Hüseyin Musevi taraftarlarının bugün başkent Tahran’da düzenlediği sessiz yürüyüşte Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı hedef alan döviz ve pankartlar çoğunluktaydı.

 

Seçim sonuçlarına yönelik tepkilerini ortaya koymak ve gösteriler sırasında hayatını kaybedenleri anmak için Tahran’ın İmam Humeyni Meydanı’nda toplanan on binlerce kişi slogan atmadan düzenledikleri protesto gösterisinde daha çok seçim sonuçlarına itiraz için gösteri yapanları “çerçöp” ve “ayak takımı ve serseri” olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı hedef alan döviz ve pankartlar taşıdılar.

 

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı hedef alan; “Biz karışıklık çıkaranlar değiliz”, “Saddam’ın kaderini unutma”, “milyonluk çerçöp”, “çerçöp sensin!”, "Biz diktatörün gözüne batan çerçöpüz!"

 

“Çerçöp sensin/ topraktan zelil sensin/coşku benim/nur benim/Aşık benim kırgın benim/ zor sensin/kör sensin/hale-yi bi nur (nursuz hale) sensin/korkusuz yiğit benim/ bu toprakların sahibi benim” gibi dövizlerden başka gösteriler sırasında öldürülenlere seslenen “Şehit kardeşim oyunu geri alacağız” yazılı döviz de dikkat çekiyordu.

 

Göstericilerin taşıdığı dövizler arasında Mahatma Gandi’ye ait şu sözler bulunuyordu. “Önce seni görmezden gelirler, sonra seninle alay ederler, o vakit seninle savaşa başlamışlardır; fakat sonunda zafer senindir”

 

Bir anneni kucağında taşıdığı çocuğunun boynuna astığı “biz ayaktakımıyız!” ve “Alo 110, oyumu çaldılar” gibi esprili dövizlerin yanı sıra “yeniden sayım değil seçimlerin iptalini istiyoruz” ve “yeşil hareket bir gün dahi durmayacak” gibi ciddi mesajlar içeren dövizler de dikkat çekiyordu.

 

Görgü tanıkları, on binlerse kişinin katıldığı bu sessiz yürüyüşe herhangi bir organizasyonun liderlik etmediğini belirterek yürüyüşe polisin de müdahalede bulunmadığını belirttiler.