YDH- İran seçim sonuçlarına itiraz eden cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, seçim sonuçlarına itiraz eden halkın yanında yer almayı sürdüreceğini açıkladı.

 

BBC Farsça servisinin haberine göre Mir Hüseyin Musevi bugün taraftarlarıyla bir araya gelerek onlardan hükümet güçleri tarafından tutuklanıncaya kadar ülke çapında sürdürdükleri grevlere devam etmelerini istedi.

 

Mir Hüseyin Musevi’nin de katıldığı bugünkü protesto gösterisi sırasında bir bildiri yayımlandığını da duyuran BBC Farsça servisi, Musevi’nin bildiride halka hitaben “daima sizinle birlikte olacağım” ifadesine yer verdiğini duyurdu.

 

Bildiride “benim eylemim yüzünden hiç kimsenin hayatının tehlikeye girmesine izin vermeyeceğim; ancak yapılan seçimlerin geçersiz olduğu yönündeki kesin inancımda ve halkın haklarının temin edilmesi konusunda ısrarcı olacağım” ifadelerine yer veren Mir Hüseyin Musevi, taraftarlarından gösterilerini anayasada belirlenen çerçevede ve şiddetten uzak durarak sürdürmelerini istedi.

 

BBC’yi açıklamada bulunan bir görgü tanığı ise taraftarlarına hitaben konuşmasını göstericilerle güvenlik güçlerinin çatıştığı Azadi Caddesi yakınındaki Ceyhun Caddesinde yapan Mir Hüseyin Musevi’nin şehit olmaya hazır olduğunu ve yolunu sürdüreceğini söylediğini öne sürdü.