YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, onuncu dönem cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ortaya konan demokrasi düzeyinin benzersiz olduğunu söyledi.

 

İlna haber ajansının bildirdiğine göre İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, silahlı kuvvetler endüstri araştırmaları şenliği sırasında seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu ve “bu seçimlerde İran’da sergilenen demokrasi düzeyi benzersizdi ve bu, Batı ülkelerinde hakim olan demokrasileri sıkıntıya soktu” dedi.

 

Batılı ülkelerdeki demokrasilerin yüzde yüz kontrol altında demokrasiler olduğunu ve oralarda halkın rolünün sadece bir gösteriden ibaret olduğunu belirten Dr. Ahmedinejad, “fakat İran’da gerçekleşen seçimlerde hakikaten millet iradesi tecelli etti. Bu seçimlere katılan 40 milyon seçmenin iradesi, bölgesel ve uluslar arası ilişkilerde etkili olacak” dedi.

 

Ülkesindeki bilimsel ilerlemelere ve siyasi alanda kaydedilen gelişmelere de değinen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “bugün İran, bilimsel gelişmelerde, demokraside ve yönetim alanında dünyada bir öncü haline gelmiştir. Son cumhurbaşkanlığı seçimleri, dünyaya hakim olan emperyalist ve zalim düzenlerin ortadan kaldırılmasının başlangıcı olacaktır” diye konuştu.