YDH- İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve iki yardımcısı, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın verdiği davete katılmadı.

 

İran İşçi sendikasına ait İlna haber ajansı, Meclis Başkanı Ali Laricani ve meclis başkan vekillerinden Muhammed Rıza Bahoner ile Ahmed Tevekkuli’nin, Cumhurbaşkanı Ahmedinejd’ın parlamenterler onuruna verdiği davete katılmadığını duyurdu.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın dün gece seçim sonunda kendisine verdiği destekten dolayı parlamenterler onuruna bir davet verdiğini belirten İlna haber ajansı, Meclis Başkanı Ali Laricani, Muhammed Rıza Bahoner ve Ahmed Tevekkuli’nin daha önce de Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Nevruz münasebetiyle verdiği davete ve muhafazakar milletvekilleriyle yaptığı görüşmeye de katılmadıklarını hatırlattı.

 

İlna’ya açıklamada bulunan bir milletvekili ise çoğunluğunu muhafazakarların oluşturduğu meclisten Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın verdiği davete sınırlı sayıda katılım olduğunu belirtti.

 

İran parlamentosundaki İmam’ın Çizgisindeki Parlamenterler Grubu Genel Sekreteri Muhammed Rıza Tabiş de herhangi bir grup kararı olmamakla birlikte gruplarına mensup milletvekillerinin de Ahmedinejad’ın erdiği davete katılmadığını açıkladı.