Meşhedani:Silahlı gruplar işgalcilerle işbirliği yapıyor

07 Kasım 2006

SAAF-Irak meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, işgalcilerle İsrail’in Irak’ta bir iç savaş

SAAF-Irak meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, işgalcilerle İsrail’in Irak’ta bir iç savaş çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Irak’ta son günlerde artan terör olaylarının sorumlusu olarak Irak işgalcilerini ve İsrail’i gören Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, resmi bir ziyaret için bulunduğu Bahreyn’in başkenti Manama’da işgalcilerle İsrail’in Irak’ta bir iç savaş çıkarmaya çalıştığını söyledi.

 

Düzenlediği basın toplantısında “Irak işgalcileri, Irak’ı bir iç savaşa sürüklemek istiyorlar, bazı bölgelerdeki Iraklı gruplar da bilgisizlikten veya kasıtlı olarak bu işte işgalcilerle işbirliği yapıyorlar” diyen Meşhedani, düzenlenen saldırılarla Irak’ın altyapısının yok edildiğini ve halkın bir iç savaşa sürüklendiğini ifade etti.

 

Ülke ismi vermeyerek işgalciler genellemesiyle ABD ile İngiltere’ye işaret eden ve bunları ülkede bir iç savaş çıkarmaya çalışmakla suçlayan Meşhedani, Irak’taki bazı grupların da bunu alttan alta tahrik ettiğini belirtti.

 

Meşhedani, Irak’ta mezhep savaşı çıkarmaya dönük terör eylemleri konusunda İsrail’in ismini açıkça telaffuz ederek, “Irak’a İsrail’den bir grup geldi, bunlar gizli faaliyetler yaparak muhtelif gruplara nüfuz etmeye çalışıyorlar. Bu grubun elamanları şu an Babil’de yerleştiler. Zira Tevrat’a göre bu şehrin yok edilmesi, İsrail’e yeni bir hayat kazandıracak” diye konuştu.

 

Meşhedani, ayrıca Irak’taki bazı grupların da ABD’nin Irak’la meşgul olmasını kendi çıkarlarına uygun bulduğunu söyledi.