YDH- İran Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ve cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musevi ile görüştü.

 

Fars Haber Ajansına demeç veren İran Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, komisyonun başkanlık heyeti ile komisyona bağlı komitelerin başkanlarının Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ve cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musevi ile görüştüğünü açıkladı.

 

Meclis Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun diğer cumhurbaşkanlığı adaylarından Mehdi Kerrubi ve Muhsin Rızai ile Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Mahmud Şahrudi ile de görüştüğünü belirten Dr. Alaaddin Burucedi, seçim sonrasında yaşanan sorunların çözümü için çaba gösterildiğini söyledi.

 

Komisyonun Mir Hüseyin Musevi ile bir saat 45 dakika süren bir görüşme yaptığını belirten Burucerdi, Musevi’nin seçim konusuyla ilgili görüşlerini açıkladığını ve sorunun çözümünden yana olduğunu söylediğini kaydetti.

 

Ayetullah Haşimi Rafsancani ile yapılan görüşmenin de çok yapıcı geçtiğini belirten Burucerdi, komisyonun Rafsancani’den sorunun çözümü konusunda rol almasını istediğini, Ayetullah Rafsancani’nin de öneriyi olumlu karşıladığını belirterek sorunun çözümü yönünde yakında hızlı adımlar atılacağını söyledi.