YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin, seçim sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili olarak “Rehberin görüşü benim için hüccettir” dediği açıklandı.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın kendisine yönelik ağır suçlamalarından sonra uzun bir süre sessizliğini koruyan Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin, seçim sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili ilk kez görüş açıkladığı belirtildi.

 

Seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili yaşanan sorunlara çözüm bulunması için Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’yi ziyaret eden Meclis Güvenlik ve Dış politika Komisyonu üyelerinden Hüseyin Subhaniniya, Ayetullah Rafsancani’nin yaşanan tartışmalarla ilgili olarak “sonuç itibariyle İnkılap Rehberi’nin görüşü benim için hüccettir” dediğini açıkladı.

 

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre Meclis Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyelerinin Ayetullah Haşimi Rafsancani ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi veren Hüseyin Subhaniniya, “görüşme son derece yapıcı ve samimi bir havada geçti, kendileri sorunun yasal seyri içerisinde çözümlenmesi gerektiğini vurguladı” dedi.

 

Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin görüşme sırasında İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile olan eskiye dayalı dostluğuna değindiğini belirten Subhaniniya, “Sayın Rafsancani, Rehberin Veli-yi Emr olarak görüş bildirdiğini belirtti ve herhangi bir görüş ayrılığı durumunda Rehber’İn görüşünün kendisi için hüccet olduğunu ifade etti” diye konuştu.

 

Komisyon’un Rafsancani’den gelişmelerle ilgili görüşünü açıklamasını beklediğini söylediğini ifade eden ve Ayetullah Rafsancani’nin de sorunla ilgili bazı notlar tuttuğunu ve bunları da Rehber’e açtığını belirttiğini söyleyen Subhaniniya, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin konuyla ilgili tutumunu yakında açıklayacağını açıkladı.