YDH- İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan tartışmalarla ilgili ilk defa açıklamada bulunan Düzenin Yararını Belirleme Kurulu, tüm adaylardan yasalara ve Rehber’e uymalarını istedi.

 

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre başkanlığını Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin yaptığı Düzenin Yararını Belirleme Kurulu dün sabah yaptığı toplantının ardından bir bildiri yayımladı.

 

Seçimlere gösterilen yüzde 85 oranındaki katılımın halkın İslam İnkılabı ideallerine, İmam Humeyni’nin yoluna ve İslam İnkılabı Rehberi’nin yol göstericiliğine bağlılığının bir göstergesi olduğunun ifade edildiği bildiride seçimler sonunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak ortaya koyduğu çözümden dolayı da İslam İnkılabı Rehberi’ne teşekkür edildi.

 

Düzenin Yararını belirleme Kurulu, seçimler sonrasında yaşanan sorunların çözümüyle ilgili olarak üç maddeden oluşan tavsiyelerde bulundu.

 

Kurul’un bildirisinde seçimlerle ilgili şüphe ve tartışmanın sona erdirilmesinin en iyi yolunun, hukuka bağlı kalınması olduğu belirtildi ve tüm taraflar süreci yasal çerçevesinde yürütmeye davet edildi.

 

İnkılap Rehberi’nin itiraz süresinin uzatılmasına ve itirazların uzmanlar tarafından incelenmesine ilişkin vurgusuna dikkat çekilen bildiride Anayasayı Koruyucular Kurulu’ndan şikayetlere ve şüphelere titiz ve Allah’ın razı olacağı cevaplar vermesi istendi.

 

Kurul son olarak adaylardan da itirazlarına konu olan belge ve delilleri Anayasayı Koruyucular Kurulu’na sunarak söz konusu kurulla işbirliği yapmasını istedi.