YDH- İran’ın önde gelen dini otoritelerinden Ayetullah Musevi Erdbili, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar konusunda halka ikna edici bir cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

 

İlna haber ajansının bildirdiğine göre seçim sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili olarak kendisini ziyaret eden Meclis Güvenlik ve Dış politika Komisyonu üyelerine önemli açıklamalarda bulunan Ayetullah Musevi Erdebili, seçimlere katılan tüm adayları yakından tanıdığını hatırlatarak seçim sonrasında yaşanan gelişmelerden üzüntü duyduğunu belirtti.

 

Seçimlerle ilgili yapılan tartışmada hangi tarafın haklı olduğu yönünde bir yargıda bulunmak gibi bir niyetinin olmadığını belirten Ayetullah Musevi Erdebili, “fakat burada önemli olan mesele şudur. Halkla karşı karşıya geleceğimiz işler yapmamalıyız. İslami yönetim yetersizdir, İslam’la sorunlarımıza cevap bulamayız denilmesine sebep olacak işler yapmamalıyız. Burada asıl mesele falancanın seçimleri kazandığı ya da kaybettiği meselesi değildir. Buradaki asıl mesele halkın taleplerine cevap verilmediğini düşünmesi meselesidir. Halk, ortaya çıkan mesele konusunda razı ve ikna edilmelidir” dedi.

 

Sorun için çözüm yolu da öneren Ayetullah Erdebili, “mevcut sorundan çıkış için göz önünde bulundurulacak yollardan biri de sorunu, tüm tarafların kabul ettiği bir heyetin ele alması ve bu heyetin hükmünün herkes tarafından son söz olarak kabul edilmesidir” diye konuştu.

 

Sorunla ilgili olarak yabancıların müdahalesi konusuna da değinen Ayetullah Musevi Erdebili, “Yabancıların bizim için ne dediğinin hiçbir önemi yoktur. Sonuçta düşman düşmanlığını yapacaktır ve bizim iyiliğimizi isteyecek değildir. Asıl endişelenilmesi gereken şey halkın bizden yüz çevirmesidir. Eğer biz içeride sakin olursak ve halkı razı edersek, yabancılardan yana hiçbir korkumuz olmayacaktır” dedi.