YDH- İran Anayasayı Koruyucular Kurulu, onuncu dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağlıklı olduğunu belirterek seçim sonuçlarını resmen onayladı.

 

İran Anayasayı Koruyucular Kurulu, seçimlerde yolsuzluk yapıldığına dair iddiaları reddederek açıklanan seçim sonuçlarını resmen onayladı.

 

Anayasayı Koruyucular Kurulu Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, İçişleri Bakanı Sadık Mahsuli’ye gönderdiği yazıda seçimlere yapılan itirazların yasal süre içerisinde değerlendirildiğini; ancak seçim sonuçlarını etkileyebilecek bir usulsüzlüğe rastlanmadığını belirtti.  

 

Öte yandan Anayasayı Koruyucular Kurulu Üyelerinden Abbas Ka’bi, el-Alem televizyonuna yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına itiraz eden adayların kurula itirazlarına ilişkin herhangi bir belge ve delil sunmadıklarını belirtti ve “seçimlerde geniş çaplı hile yapıldığı yönündeki idialar bir kuruntudan ibarettir” dedi.

 

Seçimlere yönelik itirazların değerlendirildiği tek yasal merci olan Anayasa’yı Koruyucular Kurulu’nun bu kararıyla Mahmud Ahmedinejad’ın cumhurbaşkanlığı da resmen kesinlik kazanmış oldu.