YDH- İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesi, Hizbullah’ın füze kapasitesini iki ay boyunca her gün bin füze fırlatabilecek bir kapasite kazanmak üzere olduğunu yazdı.

 

Lübnan’dan yayımlanan el-İntikad dergisi, İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesinin Hizbullah’ın askeri kapasitesine ilişkin haberinden alıntılar yayımladı. Habere göre Hizbullah’ın askeri kapasitesini hızla geliştirdiğini belirten Maariv gazetesi, Hizbullah’ın 8 bin savaşçısının halen askeri eğitim gördüğünü ve sahip olduğu hassas füzelerle Tel-Aviv’i ve sınır köylerindeki İsrail istihkamlarını vurabileceğini yazdı.

 

2006 yılındaki Lübnan savaşından bu yana geçen üç yıl içerisinde İsrail’in kuzeyde savaş öncesine kıyasla stratejik durum açısından daha iyi durumda olduğunu belirten Maariv gazetesi, “Ancak Hizbullah da savaş gücünü geliştirmeyi sürdürüyor, Hizbullah yeni savaş donanımları depoluyor ve savaşçılarını savaşa hazırlamak için eğitiyor” yorumunu yaptı.

 

Hizbullah’ın halen günde 500-600 füze fırlatabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Maariv gazetesi, Hizbullah’ın bunu 2 ay boyunca günde bin füze fırlatabilecek şekilde geliştirmeyi hedeflediğini öne sürdü ve bu hedefe yaklaştığını yazdı.

 

Maariv gazetesi ayrıca Hizbullah’ın 2006 yılındaki savaştan sonra orta ve uzun menzilli füzeler temin ettiğini belirterek bu füzelerle İsrail’in orta kesimlerinin vurulabileceğini ifade etti.