YDH- Mısırlı parlamenterler İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le ikinci kez görüşen Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi’nin görevden alınmasını istedi.

 

Kazakistan’da düzenlenen dinler arası diyalog toplantısına katılan Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi’nin, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le yaptığı görüşmeye ilişkin haberlerin Mısır basınında yer almasından sonra Mısırlı bir grup parlamenter Başbakan Ahmed Nazif’e bir mektup göndererek Tantavi’nin görevden alınmasını istedi.

 

Mısır’daki en yüksek resmi dini otorite olan Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi, geçtiğimiz yılın kasım ayında New York’ta düzenlenen dinler arası diyalog toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le tokalaşmış; ancak gelen tepkiler üzerine Perez’i tanımadığını ve tokalaşmasının tesadüfi olduğunu ifade etmişti.

 

Mısırlı parlamenterlerden Mustafa Bekri, Şeyh Tantavi’nin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le ikinci kez görüşmesini “tam bir kepazelik” olarak niteledi ve “Tantavi, Kana ve Gazze’deki çocukların katiliyle görüşmüştür, bu tüm Müslümanlara yapılmış büyük bir hakarettir” dedi.

 

Mısır parlamentosu milletvekillerinden Hazım Faruk da “Ezher Şeyhi, Gazze’de katledilen Filistinlilerin kanı bile kurumadan kan içici Perez’le görüşmüştür” diyerek görüşmeyi kınadığını belirtti.