YDH- Suriye karşıtı söylemleriyle ve politikalarıyla tanınan Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat, Şam’la yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirtti.

 

Lübnan’ın Sesi radyosuna demeç veren İlerici Sosyalist Parti Başkanı Velid Canbolat, Suriye ile geçmişte yaşananların unutulması gerektiğini belirterek “Suriye ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmalıyız. Biz Suriye ile daimi bir husumet içerisinde olamayız” dedi.

 

Lübnan’ın tarihi boyunca huzur görmediğini belirten Canbolat, “Suriye ile Suudi Arabistan ilişkileri iyi olmadıkça ve Arap dünyasında sükunet ve istikrar olmadıkça Lübnan da huzur bulmayacaktır. Bu arada İran’ı da unutmamak gerekiyor; çünkü İran da Lübnan üzerinde oldukça etkili bir ülkedir” dedi.

 

Lübnan’ın halen İsrail’den kaynaklanan büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten ve bölgeye yönelik tehlikeler konusunda direnişçi bir tutum içerisinde olunması gerektiğini belirten Canbolat, Taif Anlaşmasının maddelerini tam olarak uygulama yönünde adımlar atılması ve Suriye ile yeni bir sayfa açılması gerektiğini ifade etti.

 

Başbakanlıkla görevlendirilen Sa’d Hariri’nin hükümeti kurduktan sonra Suriye’ye gideceğini belirten açıklamasına da değinen Canbolat, “Ben de Suriye ile olan sorunlarımı kendime özgü yöntemlerle çözeceğim ve Hariri’nin ziyaretinden sonra Şam’a gideceğim” dedi.

 

Lübnanlı Dürzilerin Lideri Velid Canbolat, geçen yıl Press TV’ye verdiği özel bir mülakatta, Suriye’yi kandırdığını söylemiş ve Suriyeli yetkililerin tepkisini çekmişti.