KDP’den İran televizyonuna ültimatom

07 Aralık 2006

SAAF-Kuzey Irak’taki KDP yetkilileri, İran’ın Kürtçe yayın yapan Seher televizyonunun

SAAF-Kuzey Irak’taki KDP yetkilileri, İran’ın Kürtçe yayın yapan Seher televizyonunun temsilcisine, kendisini sınır dışı edebilecekleri yönünde ültimatom verdi.

 

Sınır dışı ültimatomunun, Seher televizyonu Kürtçe yayın servisi muhabirinin Kuzey Irak Kürt yönetimi meclis başkanı yardımcısı Kemal Kerkuki ile yaptığı röportajın Seher televizyonunda yayınlanmamasından kaynaklandığı belirtildi.

 

Kuzey Irak’tan yayın yapan bir Kürt televizyonu, Seher TV’nin Kerkuki ile röportajı sırasında Kerkuki’nin arkasında Kürdistan bayrağı bulunmasında ısrar ettiğini belirterek, röportajın bu yüzden yayınlanmadığını iddia etti.

 

İranlı medya kuruluşları ise Kürdistan bayrağının Irak’taki yasal hükümet ve meclis tarafından henüz resmen tanınmadığını belirterek Kerkuki’nin bu konuda ısrarcı olmasının anlamsız olduğunu belirttiler.

 

Irak Kürdistan Demokrat Partisi, Seher televizyonuna gelecek hafta pazartesiye kadar söz konusu röportajı yayınlaması için süre verdiğini belirterek aksi takdirde söz konusu kanalın Erbil’deki temsilciliğinin mühürleneceğini bildirdi.

 

İran’dan yayın yapan Seher TV’nin Kuzey Irak bürosunun kapatılması durumunda, İran’da siyasi bürolara ve basın temsilciliklerine sahip olan KDP ve KYB’nin söz konusu bürolarının faaliyetlerine sınırlama getirilebileceği açıklandı.