YDH- İktidar yanlısı basının bu hafta cuma namazını kıldıracak olan Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin protesto edilebileceğine ilişkin öngörüleri üzerine İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei’den uyarı geldi.

 

İki ay aradan sonra bu hafta Tahran’da cuma namazı kıldıracak olan Ayetullah Haşimi Rafsancani aleyhine sloganlar atılacağı yönündeki haberler dolayısıyla bir açıklamada bulunan İran İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei, “İran’ın bilinçli halkı, Cuma namazında istenmeyen sahnelerin yaşanmaması konusunda dikkatli olmalıdır” dedi.

 

12 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan olaylardan sonra şu an Tahran’daki güvenlik durumunun iyi olduğunu belirten İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei, güvenlikle ilgili tüm organların görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını ve Tahran’da herhangi bir güvenlik sorununun bulunmadığın ifade etti.

 

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bugün Meşhed kentine giderken, cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, Ayetullah Haşimi Rafsancani tarafından kıldırılacak olan cuma namazına katılacağını açıkladı.