YDH- İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin yazılı talimatından sonra görevinden istifa eden Raim Meşşai’nin istifası Cumhurbaşkanı Ahmedinejad tarafından kabul edildi.

 

İktidara yakın çevrelerin Rahim Meşşai’yi cumhurbaşkanı başyardımcılığı görevinden alması için yaptığı yoğun baskılara bir hafta direnen İran Cumhur Başkanı Mahmud Ahmedinejad, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin konuyla ilgili olarak TV aracılığıyla yayımladığı mesajından sonra istifa eden Rahim Meşşai’nin istifasını kabul etti.

 

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin dün devlet televizyonundan okunan mesajında Cumhurbaşkanı Amhmud Ahmedinejad’dan Meşşai’nin atamasının ilga edildiğinin ve yok hükmünde sayıldığının açıklanmasını istemesine rağmen Ahmedinejad’ın Meşşai’yi görevden almaması ve Meşşai’nin istifasını kabul etmesi dikkat çekici bulundu.  

 

Bismillahirrahmanirrahim

 

Değerli kardeşim Sayın Mühendis Rahim Meşşai,

 

Şahsi meyliniz olmamasına rağmen benim ısrarımla cumhurbaşkanı başyardımcılığı görevini kabul ederek gösterdiğiniz büyüklükten dolayı takdirlerimi bildiririm.

 

Şunu yeniden vurguluyorum ki sizi, kendini yetiştirmiş, mümin, Hz. Veli-yi Asr’a (İmam Mehdi) gönülden tutkun, aydınlık velayet yoluna ve İslami ilkelere derin ve bilinçli bir şekilde bağlı ve aziz İran halkının dürüst ve güçlü bir hizmetkarı olarak tanıyorum.

 

Geçen bir hafta içerisinde bazı olumsuz propagandaları ve bir kısım medyanın baskılarının ve spekülasyonlarını kaldırarak hükümeti destekleyen siyasi akımların sizin cumhurbaşkanı başyardımcılığındaki hizmetlerinizden yararlanabileceğini ummuştum.

 

Söz konusu görevden istifanızı kabul ediyor ve daima İran halkına ve İslam Devrimi’ne hizmet edeceğinize güveniyorum.

 

Allah Teala’dan zatıalinize başarı ve izzet vermesini diliyorum.

 

Mahmud Ahmedinejad

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı