YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Şahrudi’ye bir mektup göndererek son olaylardan dolayı tutuklananlara azami şefkat gösterilmesini istedi.

 

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi’ye gönderdiği mektupta cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra içerideki bazı kişilerin tahriki ve dış düşmanların propagandaları sonucu yaşanan olaylardan dolayı bazı kişilerin tutuklandığını belirterek geçen süre göz önünde bulundurularak bu husustaki yargı sürecinin hızlandırılmasını istedi.

 

Ayetullah Şahrudi’den bu olaylara bilmeyerek karışan kişilere azami ölçüde İslami şefkat gösterilmesi için talimat vermesini isteyen Ahmedinejad, İmam Mehdi’nin doğum günü olan 15 Şaban ayı münasebetiyle söz konusu tutukluların serbest bırakılarak yakınlarının sevindirilmesini talep ettiğini söyledi.

 

Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Şahrudi, Muhsin Ruhulemini adlı bir gencin cezaevinde öldürülmesinden sonra, son olaylarda tutuklanan şahısların durumunun netleştirilmesi için ilgili mercilere bir hafta süre tayin etmişti.