YDH- Lübnan Meclisi Başkanı Nebih Berri, hükümet kurma konusundaki siyasi süreçlerin tamamlandığını belirterek hükümetin kurulmasının önünde engel kalmadığını açıkladı.

 

Lübnan’daki tüm siyasi tarafların uzlaşmaya vardığını belirten Meclis Başkanı Nebih Berri, hükümetin kurulması konusundaki siyasi süreçlerin tamamlandığını ve yeni kabinenin kurulması için hiçbir engelin kalmadığını ifade etti.

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’la görüşmesinden sonra açıklamada bulunan Meclis Başkanı Nebih Berri, siyasi grupların kabinenin siyasi çerçevesi konusunda da siyasi tutumu konusunda da uzlaşmaya vardıklarını belirtti.

 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, kabinedeki bakanların dağılımının da bir iki gün içerisinde yapılacağını ve hükümetin kurulacağını açıkladı.

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da hükümetin kurulması konusunda varılan ön anlaşmadan memnuniyet duyduklarını belirti.

 

Lübnan siyasi grupları arasında varılan anlaşma gereği, 30 bakanlıktan 15’inin parlamentoda çoğunluğu oluşturan 14 Martçılara, 10 bakanlığın Hizbullah liderlindeki 8 Mart koalisyonuna verileceği, 5 bakanlığın da Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın kontenjanından atanacağı belirtiliyor.

 

Öte yandan Kuveyt resmi haber ajansı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yarın Lübnan’a gideceğini duyurdu.