İran: Lübnan halkının yanındayız

01 Ocak 1970

SAAF-Ehud Olmert’in son Hizbullah operasyonunu “savaş ilanı” olarak niteleyip Lübnan’a yönelik

SAAF-Ehud Olmert’in son Hizbullah operasyonunu “savaş ilanı” olarak niteleyip Lübnan’a yönelik kuşatma başlatmasının ardından İran da İsrail saldırıları karşısında Lübnan’ın yanında yer alacağını açıkladı.

 

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi genel Sekreteri Ali Laricani, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınayarak “Siyonist rejimin Lüban’a yönelik saldırıları karşısında Lübnan halkının yanında olacağız” dedi.

 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Laricani, “İsrail’in son dönemde giriştiği hareketler, bu rejimin, bölgedeki şartları Filistin hükümetini baskı altında tutacak şekilde değiştirmek istediğini göstermektedir” dedi.

 

“Siyonist rejimin, gerek Gazze’de gerekse Lübnan’da sivillerin yaşadığı yerlere yönelttiği saldırılar, bu rejimin güvenliksiz bir ortam yaratmak peşinde olduğunu göstermektedir” diyen Laricani, İsrail’in bu tutumunun Direniş’in bölgedeki etkinliğini daha da arttıracağını ifade etti.

 

Laricani, İran’ın, İsrail saldırıları sonucu tahrip edilen Lübnan tesislerini onarmaya da hazır olduğunu söyledi.

 

İsrail hava kuvvetleri, son 24 saat içerisinde Beyrut uluslar arası havaalanına ve bazı köprülere saldırılar düzenledi. İsrail’in saldırıları sonucu 60 Lübnanlı sivil hayatını kaybetti.

 

İran’ın Lübnan’ın yanında olduğu açıklamasının, İsrail’in “savaş ilanı” nitelemesiyle bölgeye yaymak istediği gerginliğe karşı çıkan uluslar arası toplumu harekete geçireceği bekleniyor.