YDH- El- Fetih Sözcüsü Cemal Nezzal, el-Fetih’in kültüründe İsrail’le müzakerenin olmadığını belirterek İsrail’i tanımayacaklarını söyledi.

 

Umman’da yayımlanan el-Vatan gazetesinin haberine göre el-Fetih Sözcüsü Cemal Nezzal, el-Fetih’in kültüründe İsrail’le müzakere diye bir şeyin olmadığını belirterek el-Fetih’in şimdiye kadar İsrail’le siyasi alanda veya güvenlik alanında hiçbir anlaşma imzalamadığını söyledi.

 

Öte yandan Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria’da altıncısı düzenlenen el-Fetih kongresinde yaptığı konuşmada geçmişte yaptıkları hataları itiraf etti.

 

Yaptıkları hatalar sebebiyle Gazze’de yönetimi Hamas’a kaptırdıklarını belirten Abbas, Beytu’l Lahim’de düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada “barış sürecinin çıkmaza girmesi, halkımızın karşı çıktığı hatalı davranışlarımız, sokaklardaki halktan uzaklaşmamız ve 2006 seçimlerindeki disiplinsizliğimiz gibi sebeplerden dolayı yenildik ve daha sonra da Gazze’yi kaybettik” dedi.

 

Filistin Özerk Yönetimi’ni tamamen kontrolü altında bulunduran el-Fetih Lideri Mahmud Abbas, yeni bir başlangıç yapılmasını istediği konuşmasında “neredeyse Özerk Yönetimden geriye kalanları bile kaybedecektik; ama buna direndik, inisiyatifler geliştirdik, Özerk Yönetimi koruduk ve onu işgalcilere vermedik” dedi.