YDH- El Fetih’in Beytu’l- Lahim kentinde düzenlenen altıncı kongresinde Gaze’nin kaybedilmesinden sorumlu olanların yargılanması yönünde karar alırken dönemin Filistin Özerk Yönetimi Ulusal Güvenlik Danışmanı Muhammed Dahlan’ın yargılanması ihtimali arttı.

 

El Fetih örgütünün Batı Şeria’daki Beytu’l Lahim kentinde düzenlenen altıncı kongresinde Mahmud Abbas yeniden örgütün başkanlığına seçilirken, kongre Gazze’nin kaybedilmesinden sorumlu olanların yargılanması yönünde de bir karar aldı.

 

El-Fetih liderlerinden Hatem Abdulkadir, örgütün altıncı kongresinde Gazze’deki hakimiyetin kaybedilmesinden sorumlu olan herkesin örgüt içerisindeki konumuna veya Özerk Yönetim içerisindeki makamına bakılmaksızın yargılanması yönünde karar alındığını açıkladı.

 

Hatem Abdulkadir, Gazze’nin kaybedilmesinden sorumlu olan kişilerin Devrim Komitesi ve Merkez Komite üyeliği ya da güvenlik komutanlığı konumlarına bakılmaksızın yargılanacağını ve cezalandırılacağını belirtti.

 

Daha önce Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas’ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan ve İsrail’le olan iyi ilişkileriyle tanınan Muhammed Dahlan, Gazze’de seçilmiş hükümete karşı darbe girişiminde bulunmuş; ancak Hamas’ın Gazze’de kontrolü ele alması sebebiyle Özerk Yönetim’in Gazze’deki egemenliği sona ermişti.