YDH- Dokuzuncu hükümetin görev süresinin dolmasına bir hafta kala İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei’yi görevden alan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bakanlığın bürokrat kadrosunda da önemli değişiklikler yapıyor.

 

İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei’yi bakanlıktaki bazı üst düzey bürokratları görevden almasını söylediği halde görevden almadığı için azlettiğini açıklayan ve iki bakan yardımcısını görevden alan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün de iki bakan yardımcısını görevinden aldı.

 

İran’dan yayın yapan Ayandenews adlı internet sitesi, geçen hafta İstihbarat Bakanlığı Özel Yardımcısı Hac Habibullah ile karşı istihbarattan sorumlu bakan yardımcısı Huzai’yi görevden alan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın dün de teknik işlerden sorumlu bakan yardımcısı Firuzabadi’yi görevinden aldığını duyurdu.

 

Firuzabadi’nin teknik konulardaki uzmanlığı sebebiyle birçok bakanın değişmesine rağmen teknik işlerden sorumlu bakan yardımcılığı görevini uzun yıllardır sürdürdüğünü belirten Ayandenews, lojistikten sorumlu bakan yardımcısı Mansurzade’nin de görevine son verildiğini ifade ederek personelden sorumlu Bakan Yardımcısı Muin’in görevden alınmasının da muhtemel olduğunu yazdı.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei’yi görevden aldıktan sonra bakanlığa vekaleten atama yapmamış, bakanlık yetkisini kendisi üstlenmişti.