YDH- Teamül gereği bu hafta Tahran’da kılınacak cuma namazına imamet etmesi beklenen Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin bu hafta namaz kıldırmayacağı açıklandı.

 

Fars haber ajansına demeç veren İran Cuma İmamları Siyaset Belirleme Kurulu Başkanı Hüccetulistam Muhammed Rıza Takavi, bu haftaki cuma namazının Ayetullah Haşimi Rafsancani tarafından kıldırılmayacağını belirtti.

 

Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin bu hafta Tahran’da kılınacak cuma namazına imamet edeceğine ilişkin haberlere değinen Cuma İmamları Siyaset Belirleme Kurulu Başkanı Hüccetulistam Muhammed Rıza Takavi, “Kendileri, cuma namazının kabul edilemez bir şekilde siyasi anlamda kötüye kullanılmasını önlemek için cuma namazına katılmayacak” dedi.

 

Cumartesi günü Düzenin Yararını Belirleme Kurulu’nun internet sitesinde Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin yürürlükteki sıra gereği önümüzdeki cuma günü Tahran’da kılınacak cuma namazına imamet edeceği açıklanmıştı.

 

İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni tarafından Tahran geçici cuma imamlığına atanan Ayetullah Haşimi Rafsancani bu görevi sürdüren en eski geçici cuma imamı özelliğine sahip.

 

Tahran Cuma İmamlığı görevi İslam İnkılabı Rehberi’nin uhdesinde bulunuyor.