YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hizbullah’a yeni kurulacak Lübnan kabinesinde yer verilmemesi gerektiğini belirtirken, Hizbullah’ın Güney Lübnan Sorumlusu Şeyh Nebil Kavuk, yeni bir savaş durumunda İsrail’e verecekleri cevabın 2006 yılındakinden daha ağır olacağını söyledi.

 

Gazze’den tahliye edilip işgal altındaki Filistin topraklarının güney bölgelerine yerleştirilen İsrailli yerleşimcileri ziyaret eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, gazetecilere yaptığı açıklamada “eğer Hizbullah resmen Lübnan hükümetinin bir parçası olursa, bu ülkeden yapılacak saldırılardan doğrudan Beyrut’u sorumlu tutacağız” dedi.

 

İsrailli yetkililerin son günlerde artan tehditleri konusunda açıklamada bulunan Hizbullah’ın Güney Lübnan Sorumlusu Şeyh Nebil Kavuk, Lübnan’a yönelik herhangi bir saldırı olması durumunda İsrail’e 2006 yılındaki savaştan çok daha ağır bir cevap vereceklerini söyledi.

 

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi ise Hizbullah’ın önde gelen yetkililerinden Seyyid Haşim Safiyuddin’in “Hizbullah yeni bir savaş istememektedir; ama herhangi bir saldırıya ya da muhtemel bir savaşa hazırdır” dediğini nakletti.

 

Öte yandan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, İsrail’in Lübnan’a yönelik son tehditlerini “psikolojik savaş ve propaganda” olarak niteledi.

 

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesine demeç veren Meclis Başkanı Nebih Berri, İsrail’in son tehditlerinin psikolojik savaş olduğunu belirterek yakın zamanda bir savaşa ihtimal vermediğini söyledi.