YDH- İran’da hükümete yakın çevreler, Mir Hüseyin Musevi’nin seçimleri kendisinin kazandığına inanıp seçim sonuçlarına itiraz etmesine Meclis Başkanı Ali Laricani’nin sebep olduğunu iddia etti.

 

Hükümet yanlısı Rajanews adlı internet sitesi, Mir Hüseyin Musevi’nin cumhurbaşkanlığı seçimini kendisinin kazandığına inanıp sonuçlara itiraz etmesinin sebebinin Meclis Başkanı Ali Laricani olduğunu iddia ederek “Musevi’nin kuruntuya kapılıp fitneci bir tutum takınmasının müsebbibi Ali Laricanidir” diye yazdı.

 

İddialarını meclisteki bir milletvekiline dayandıran Rajanews’in haberine göre, söz konusu milletvekili, Meclis Başkanı Ali Laricani’nin doktorasını almadan önce doktor unvanını kullandığını belirttiği açıklamasında seçim sonuçlarına yapılan itirazın kaynağında da Laricani’nin olduğunu söyledi.

 

Laricani’nin seçimlerden önce Musevi’yi desteklediğini belirten milletvekili, “Laricani’nin onun seçim toplantılarına katılması bağışlansa bile, oy verme işleminin sürdüğü öğlen saatlerinde Musevi’ye telefon edip cumhurbaşkanlığının kesinleştiğini belirterek onu tebrik etmesi bağışlanamaz. Çünkü o, yasama gücü başkanı olarak birinci elden gizli bilgi ve belgelere ulaşabilecek bir konumdadır. O, Musevi’yi oy verme işlemi bitmeden tebrik edince onu kuruntuya düşürüp kışkırtıcı fitneci tutumu konusunda onu teşvik etmiş oldu. Bu da halkın güvenlik ve asayişinin ortadan kalkmasına ve ülkenin ve sistemin zarar görmesine sebep oldu” dedi.

 

Hükümete yakın çevrelerin son olayların ardından rejimi devirmeye çalışmak suçlamasıyla yargılanan bazı sanıkların Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin seçimlerde Muhammed Hatemi ile birlikte Mir Hüseyin Musevi’yi desteklediğini belirten ifadeleri üzerine tümünün yargılanması istediklerine dikkat çeken siyasi gözlemciler, yargıyla tehdit kapsamına Meclis Başkanı Laricani’nin de alınabileceğini ifade ediyorlar.