YDH- İran’ın Kum İlmiye Havzası müderrislerinden Ayetullah Misbah Yezdi, cumhurbaşkanının cumhurbaşkanlığı hükmünü veli-yi fakihten aldığı için ona itaatin Allah’a itaat olduğunu söyledi.

 

Hükümet yanlısı Rajanews internet sitesinin haberine göre Kum kentindeki İmam Humeyni Eğitim Merkezi’nde sanatçı besicilere hitaben bir konuşma yapan Ayetullah Misbah Yezdi, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yaşanan olayların velayet-i fakihi hedef aldığını iddia etti.

 

Düşmanların İslam Devrimi’nin ruhu olan Velayet-i Fakih’i zayıflatmak ve yok etmek istediğini belirten Ayetullah Misbah Yezdi, son yaşanan olaylarda kimilerinin bilerek, kimilerinin de aldanarak düşmanların oyununa geldiğini söyledi.

 

“Velayet-i Fakih, İmam-ı Zaman’ın nurundan parıltılar taşıdığı için halk onu Veli-yi Asr’ın hak halefi görmektedir, bu yüzden de ona itaat İmam-ı Zaman’a itaattir” diyen Ayetullah Misbah Yezdi, halkın genelinin Velayet-i Fakih’in gerekliliğini ve önemini bildiğini; ancak bazı üst düzey yetkililerin, veli-yi fakihi de tıpkı cumhurbaşkanı gibi salt bir siyasi lider olarak gördüğünü söyledi.

 

Velayet-i Fakih’le cumhurbaşkanlığı arasında mahiyet farkı olduğunu belirten ve Veli-yi Fakih’in İmam-ı Zaman’ın halefi olduğuna cumhurbaşkanının ise halk tarafından seçildiğine işaret eden Ayetullah Misbah Yezdi, “Veli-yi fakih cumhurbaşkanını onaylayıp atadıktan sonra o pırıltılar onda da parlamaktadır; cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı hükmünü aldıktan sonra artık ona itaat Allah’a itaat olur” dedi.