Ahmedinejad İsrail’i Suriye’ye konusunda uyardı

01 Ocak 1970

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in saldırılarını Suriye’ye yayması

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in saldırılarını Suriye’ye yayması durumunda bunun tüm İslam dünyasına saldırı anlamına geleceğini söyledi.

 

“Kudüs işgalcisi rejim eğer aptallık edip Suriye’ye saldıracak olursa, bu tüm İslam dünyasına karşı yapılmış bir saldırı olacaktır ve bunun karşılığında çok yıkıcı bir cevap alacaklardır” diyen Ahmedinejad’ın, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı da telefonla arayarak bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Esad’la yaptığı telefon görüşmesinde İsrail’in Filistin ve Lübnan’da sivilleri hedef alan saldırıları konusunda “aklını yitirmişçesine yapılan bu saldırılar, çöküşün eşiğine gelmiş bu sahte rejimin, içindeki zayıflığı ve güçsüzlüğü göstermektedir” diyerek İsrail’in bu öfkesinin onun varlık felsefesinin sorgulanmaya başlanmasından kaynaklandığını ifade etti.

 

İslam dünyasının her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu belirten Ahmedinejad, ülkesinin tüm diplomatik gücüyle Filistin ve Lübnan’ı desteklediğini söyledi.

 

Filistin ve Lübnan direniş hareketlerine verdiği destekten dolayı Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı takdir ettiğini belirten Ahmedinejad, İsrail saldırılarından dolayı zarar görenlere her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

 

İslam Konferansı Örgütü’nün yaşanan gelişmeler karşısında çok daha aktif olması gerektiğini söyleyen Ahmedinejad, İsrail’in Filistin ve Lübnan’da sivil halkı hedef alan saldırıları karşısında uluslar arası toplumun sessizliğini de eleştirdi.

 

Ahmedinejad, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik operasyonunu da “Hizbullah hareketinin Siyonist rejime verdiği kahramanca ve yerinde cevabı, bu rejimi gafil avlayıp öfkelendirmiştir” diyerek desteklediğini belirtti.

 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad da mevcut sorunun tek çözüm yolunun esirlerin mübadelesi olduğunu ifade etti.