YDH- Eski İçişleri Bakanı Ali Kordan’ın diploma sahtekarlığının mecliste görüşülmesini engellemek için parlamenterlere rüşvet vermekle suçlanan Ahmedinejad’ın parlamento ile ilişkilerden sorumlu yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’nin tutuklanabileceği bildirildi.

 

Tahran Emir Kebir Üniversitesi’ne ait haber sitesi, Tahran ceza mahkemesinin kendisine gönderilen yazılı celbi dikkate almadığı için İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın parlamentoyla ilişkilerden sorumlu yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’nin tutuklanmasını gündemine aldığını yazdı.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın parlamentoyla ilişkilerden sorumlu yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’nin “gayri meşru mal edinmek” ve “devlet malını yasadışı yollardan zimmetine geçirmek” suçlamasıyla Tahran Umumi Mahkemesi 1057. Şubesi’nde yargılandığı bildiriliyor.

 

Habere göre Muhammed Rıza Rahimi’ye mahkemeye gelmesi için yazılı çağrıda bulunulduğunu belirten Mahkeme Yargıcı Movlai, Rahimi’nin çağrıya uymadığını; bu yüzden de kendisine tanınan süre sonunda da mahkemeye gelmemesi durumunda hakkında tutuklama kararı çıkarılacağını belirtti.

 

Tahran Emir Kebir Üniversitesi’nin haber sitesi, Muhammed Rıza Rahimi’nin eski İçişleri Bakanı Ali Kordan’ın diploma sahtekarlığından dolayı gensoruyla düşürülmemesi için parlamenterlere kendi özel kalemi aracılığıyla 5 milyon Tümen rüşvet verdiğini; ancak daha sonra Rahimi’nin diplomasının da sahte olduğunun anlaşıldığını yazdı.

 

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bugün onuncu dönem kabinesinde yer vermek istediği 6 bakanın ismini açıkladı.

 

Yeni kabinede iki kadın bakana yer veren Ahmedinejad’ın, önceki kabinesinde Sanayi Bakanı olarak görev yapan Ali Ekber Mihrabiyan’ı yeni kabinede de sanayi bakanı olarak görevlendireceğini açıklaması tepkilere neden oldu.

 

Başkasına ait bir patenti kendi üstüne kaydettirdiği için patent hırsızlığından hakkında mahkeme kararı bulunan Ali Ekber Mihrabiyan’ın meclisten güvenoyu alabilmesinin oldukça zor olduğu bildiriliyor.