YDH- İran İtimad-ı Milli Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerrubi, Meclis Başkanı Ali Laricani’ye bir mektup yazarak düzenlenecek üst düzey bir toplantıda tutuklulara tecavüz konusunda sahip olduğu belgeleri açıklayabileceğini belirtti.

 

İran Meclis Başkanı Ali Laricani’ye bir mektup gönderen İtimad-ı Milli Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerrubi, yasama, yürütme ve yargı başkanlarıyla Düzenin yararını Belirleme Kurulu Başkanının ve başsavcının katıldığı bir toplantı düzenlenmesi durumunda tutuklulara cinsel tecavüzde bulunulduğuna dair elindeki belgeleri açıklayabileceğini söyledi.

 

Huccetulislam Mehdi Kerrubi, Meclis Başkanı Ali Laricani’ye yazdığı ve İtimad-ı Milli Partisi’nin internet sitesinde yayımlanan mektubunda şu ifadelere yer verdi:

 

“Siz birçok meseleye vakıfsınız, sizden rica ediyorum; yasama, yürütme ve yargı gücü başkanlarıyla Düzenin Yararını Belirleme Kurulu ve Uzmanlar Meclisi Başkanının ve Başsavcı Sayın Huccetulislam Duri Necefabadi’nin katılacağı bir toplantı düzenleyin. Yine eğer uygun görüyorsanız Meclis Araştırma Komisyonun üyelerini de bu toplantıya davet edin. Ben bu toplantıda tutuklulara cinsel tecavüzde bulunulduğuna dair elimdeki belgeleri sunayım. Böylece sayın yetkililer, benim sunacağım belgeleri dinlesin ve benim mi yoksa onların mı İslam Cumhuriyeti nizamının saygınlığını zedelediğime karar versin. Konuyla ilgili tarafınızdan acil adım bekliyorum.”

 

İtimad-ı Milli Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerrubi, Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’ye bir mektup göndererek kendisine tutukluyken cinsel tecavüze uğradığını belirten çok sayıda kişinin müracaatta bulunduğunu belirtmiş ve söz konusu iddiaların araştırılmasını istemişti.

 

Mehdi Kerrubi’nin tutuklulara tecavüz iddialarının araştırılmasını isteyen mektubu, hükümet yanlısı basının ve bazı cuma imamlarının sert tepkisine neden olmuş ve başta Tahran geçici Cuma İmamı Ayetullah Ahmed AA Hatemi olmak üzere bazı cuma imamları Kerrubi’nin yargılanmasını ve cezalandırılmasını istemişti.

 

İran meclis Başkanı Ali Laricani de Meclis Araştırma Komisyonunun yaptığı araştırmada söz konusu iddialara ilişkin hiçbir bulguya rastlamadığını; ancak Kerrubi’nin konuyla ilgili belgeleri sunması durumunda bu konu üzerinde ciddiyetle durulacağını söylemişti.