YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanı başyardımcısı olarak atanan; ancak İslam İnkılabı Rehberi’nin yazılı talimatı üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalan Rahim Meşai, yolsuzluktan mahkum edildi.

 

İran’da yayımlanan Cumhuri-i İslami gazetesinin haberine göre İran Sayıştay’ı, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Özel Kalem Müdürlüğüne atadığı İsfendiyar Rahim Meşşai’nin Kültür Mirası ve Turizm Kurumu Genel Müdürü olduğu dönemde yaptığı yolsuzluklar yüzünden 2 ay devlet görevinden uzaklaştırılması yönünde karar verdi.

 

Meşşai hakkında verilen hükmün kesinleştiğini belirten Cumhuri-i İslami gazetesi, kararın temyiz yoluyla kaldırılması için çalışıldığını yazdı.

 

Ahmedinejad’ın bir önceki döneminde Sanayi Bakanı olarak görev yapan Ali Ekber Mihrabiyan da başkasına ait bir patenti kendi üstüne kaydettirerek patent hırsızlığı yapmaktan suçlu bulunmuş; ancak Mihrabiyan’ın isminin yeni dönemde de sanayi bakanı olarak açıklanmasından kısa bir süre önce söz konusu mahkeme kararı iptal edilmişti.