YDH- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, cezaevlerinde tutuklulara kötü muamele yapıldığı yönündeki iddiaların araştırılması konusundaki kararlılığını dile getirerek Mehdi Kerrubi’nin iddialarını dinlemeye hazır olduğunu açıkladı.

 

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, bugün katıldığı bir toplantıda İtimad-ı Milli Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerubi’nin tutuklulara kötü muamelede bulunulduğuna ilişkin iddialara dair sahip olduğu bilgi ve belgeleri üst düzey yetkililerin katıldığı bir toplantıda açıklayabileceğine ilişkin mektubuyla ilgili soruları cevapladı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Meclis Başkanı Ali Laricani, daha önceki açıklamasında da tutuklulara tecavüz konusundaki bilgi ve belgeleri dinlemeye hazır olduğunu belirttiğini hatırlatarak “biz bu konuda hiçbir şeyin gizli kalmasını istemiyoruz; hiçbir şeyin halktan gizlenmesinden yana değiliz. Meclis araştırma komisyonu çalışmalarına başladığı ilk günden itibaren konuyu incelemiş ve gözlemlediği sorunların çözümünü sağlamıştır” dedi.

 

Tutuklulara cezaevinde tecavüz edildiğine dair iddiaların araştırılmasını isteyen İtimad-ı Milli Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerrubi’yi dinlemeye hazır olduğunu belirten Laricani, Kerrubi’nin bu tür iddiaları dile getiren kişilerin adreslerini ve telefon numaralarını kendilerine vermesi durumunda ortaya atılan iddiaların ciddiyetle inceleneceğini söyledi.

 

İtimad-ı Milli Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerrubi, dün Meclis Başkanı Ali Laricani’ye bir mektup yazarak yasama, yürütme ve yargı güçlerinin başkanlarıyla Düzenin yararını Belirleme Kurulu Başkanının ve Başsavcının katılacağı bir toplantı düzenlenmesi halinde tecavüz konusunda sahip olduğu bilgi ve belgeleri açıklayacağını belirtmişti.