Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Yemen hükümetiyle el-Husi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
08 Aralık 2009 · 01:00

Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Yemen hükümetiyle el-Husi

YDH- Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Yemen hükümetiyle el-Husi grubuna çağrıda bulunarak yaşanan sorunu barışçı yollarla çözmelerini istedi.

YDH- Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Yemen hükümetiyle el-Husi grubuna çağrıda bulunarak yaşanan sorunu barışçı yollarla çözmelerini istedi.

 

Bugün Necef’teki bürosu aracılığıyla bir bildiri yayımlayan Sadr grubu Lideri Mukteda Sadr, Yemen hükümetiyle hükümete karşı silahlı mücadele veren muhalif el-Husi grubuna çağrıda bulunarak aralarındaki sorunu barışçı yolarla çözmelerini istedi ve Yemen’de iki taraf arasında yaşanan savaştan sadece İsrail, Amerika ve İngiltere’nin çıkar sağladığını ifade etti.

 

Yemen’de yaşanan çatışmaların yankısının Şiilerle Sünniler arasında güvensizliğe neden olduğunu ve bunun da endişe verici olduğunu belirten Mukteda Sadr, Müslümanların birlik ve beraberliği için yaşan çatışmalara son verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Mukteda Sadr, bildirisinde “silahlarımız, zalim küreselleşme sürecine teslim olmamızı isteyenlere doğrultulmalıdır” dedi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 26.09.2026 19:33 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/6959/irak-in-etkili-dini-ve-siyasi-liderlerinden-mukteda-sadr-yemen-hukumetiyle-el-husi