YDH- Dava Partisi Irak kolu, Brleşik Irak İttifakı yerine kurulan Ulusal İttifak’a katıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

 

İran Radyo Televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansına açıklamada bulunan Dava Partisi Irak Kolu liderlerinden Latif et-Temimi, dün kurulan Irak Ulusal İttifakı’na katıldıkları yönündeki haberleri yalanladı.

 

“Partimiz Irak Ulusal İttifakı’na katılmamıştır ve onun bir parçası değildir; dolayısıyla Abdulkerim Anzi’nin dün Irak Ulusal İttifakı’nın kuruluşu için yapılan toplantıya katılıp orada Dava Partisi adına konuşma yapmasını hayretle karşılıyorum” diyen Temimi, Dava partisi Irak kolunun Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakında yer aldığını söyledi.

 

Abdulkerim Anzi’nin Dava Partisi’ni temsil edemeyeceğini belirten Temimi, partinin yüksek seçim kuruluna verdiği tüzüğünde de partinin genel sekreteri olarak Nasır Mahmud el-Mahmud’un isminin yer aldığını söyledi ve başka birinin kendisini partinin genel sekreteri olarak tanıtamayacağını ifade etti.

 

Liderliğini Başbakan Nuri el-Maliki’nin yaptığı İslami Dava Partisi, Birleşik Irak İttifakı yerine kurulan ve farklı etnik ve mezhebi kesimlerden parti ve temsilcilerin yer aldığı Irak Ulusal İttifakı’na katılmamıştı.

 

Öte yandan BBC Arapça servisi, İslami Dava Partisi ve Irak Dava Partisi’nin yer almadığı Irak Ulusla İttifakı’nın seçimlerde parlamento çoğunluğunu kazanma şansının zayıf olduğunu öne sürdü.