YDH- Hizbullah’a yakın kaynaklar, İsrail’le yeni bir savaşın başlaması durumunda İsrail’in en kısa sürede ateşkes istemek zorunda kalacağını açıkladı.

 

Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre Lübnan ordusuna ve Hizbullah’a yakın kaynaklar, Hizbullah’ın şartlarının İsrail’le yapılacak bir savaşta İsrail’i en kısa sürede ateşkes istemek zorunda bırakacak şekilde değiştiğini açıkladı.

 

Lübnan’da 20 ila 30 gün içerisinde İsrail’le yeni bir savaşın başlayabileceği yönünde söylentiler dolaştığına işaret eden gazete, Hizbullah’ın ise yakın gelecekte herhangi bir savaşa ihtimal vermediğini ancak her türlü sürprize de hazırlıklı olunduğunu ifade ettiğini yazdı.

 

Yeni bir savaş durumunda İsrail’in geniş çaplı bir kara harekatı başlatmaktan başka çaresinin bulunmadığını belirten kaynaklar, bunun İsrail açısından bir zaaf oluşturduğunu söyledi ve “İsrail eğer Lübnan’a saldıracak olursa bunun bölgede doğuracağı sonuçları göze almalıdır. Çünkü bu İsrail’le yapılacak son savaş olabilir” dedi.

 

Yapılacak yeni bir savaşın İsrail’in kontrolünden çıkacağını belirten kaynaklar, İsrail’in kısa sürede ateşkes istemek zorunda kalacağını ifade ederken, es-Sefir gazetesi de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in Hizbullah’ın füze sayısının 80 bine ulaştığına dair açıklamasıyla İsrail halkına “biz bu şartlar altında Hizbullah’la savaşacak güçte değiliz” mesajı verdiğini yazdı.