YDH- İranlı Taklit Mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İslam İnkılabı Rehberi’nin önceki günkü konuşmasından sonra yasaları çiğneyen görevlilerin cezalandırılması konusunda yargı için herhangi bir bahanenin kalmadığını söyledi.

 

İranlı Taklit Mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, dün Kum’da yaptığı bir konuşmada seçimlerden sonra yaşanan olaylarda yasaları çiğneyen güvenlik görevlilerinin yargılanması ve cezalandırılması konusuna değindi.

 

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin önceki gün üniversite öğrencilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada görevini kötüye kullanarak yasaları çiğneyen güvenlik görevlilerinin mevkisine ve konumuna bakılmaksızın cezalandırılacağına dair açıklamalarına işaret eden Ayetullah Mekarim Şirazi, “İnkılap Rehberi’nin son açıklamasından sonra yaşanan olaylarda sorumluluğu bulunan kişilerin cezalandırılması konusunda yargı için artık herhangi bir özür kalmamıştır” dedi.

 

Yasalar önünde herkesi eşit olduğunu hatırlatan Ayetullah Mekarim Şirazi, halkın güveninin yeninden kazanılması için son olaylarda sorumluluğu bulunan herkesi cezalandırılması gerektiğini belirtti ve yargının bu meseleyi bütün yönleriyle ele almasını umduğunu ifade etti.