Nasrullah: Hayfa’nın da ötesine geçeceğiz

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, Cuma akşamı Lübnan halkına hitaben yaptığı

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, Cuma akşamı Lübnan halkına hitaben yaptığı konuşmada İsrail’in savaş isteğine cevap verdiklerini belirterek Hayfa’nın da ötesine geçeceklerini söyledi.

 

Hasan Nasrullah cuma günü akşam saatlerinde Lübnan halkına hitaben yaptığı konuşmada “Düşman İsrail’in beklediği sürprizler şimdiden itibaren başlamıştır” dedi.

 

Konuşması sırasında “Bir İsrail savaş gemisinin Lübnan sahillerinde “İslami Direniş” tarafından vurulduğu” söyleyen Nasrullah “içerisinde onlarca İsrail askerinin bulunduğu geminin denizde hâlen yanmakta olduğunu” belirtti.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah konuşmasında “Düşman açık savaş istedi. Biz de Hayfa’ya doğru, Hayfa’nın ötesine doğru açık savaşa gidiyoruz” dedi.

 

Lübnan yerleşim bölgelerine füzelerle saldıran İsrail güçlerine karşılık veren Hizbullah da İsrail yerleşim birimlerini ve Kuzey İsrail’deki askeri karargâhları bombaladı.

 

Bazı haber kaynakları saldırıda 22 İsraillinin vurulduğunu söylerken, İsrail Ordusu Sözcüsü yaptığı açıklamada 40 kadar roketin İsrail yerleşim birimlerinden “Safd”, “Zer’it”, “Nehariya”, “Hatzor” ve Haclilit”e düştüğünü söyledi.

 

40 füzenin otuz dakikayı aşmayan bir süre içerisinde Kuzey İsrail’deki bu yerleşim birimlerine düştüğünü ifade eden Sözcü, Safd bölgesine isabet eden füzenin İsrail İç Güvenlik Bakanlığı aracının geçtiği sırada düştüğüne işaret etti. Hizbullah’ın füze saldırılarında bölgedeki İsrail Hava Operasyon merkezinin de vurulduğu açıklandı.

 

Hizbullah’ın saldırıları dolayısıyla Hayfa, Akka, Safd ve Lübnan sınırındaki bölgelerde yaşayan yarım milyon civarındaki İsrailli, geceyi sığınaklarda geçirdi.

 

Hizbullah, çarşamba günü 100 kadar füzeyle Kuzey İsrail’e saldırmış; bu saldırıda 150 İsrailli yaralanmıştı. Hizbullah, perşembe günü de 130 Katyuşa ve uzun menzilli füzeyle İsrail hedeflerine saldırmıştı.

 

Hizbullah’ın çarşamba günü gerçekleştirdiği “Va’dus Sadık” (Doğru vaat) operasyonu ile 8 İsrail askeri öldürülmüş, 21 İsrail askeri yaralanmış ve 2 İsrail askeri de Hizbullah tarafından esir alınmıştı.