YDH- İsrail’in organlarını çalmak için Filistinlileri öldürdüğünün İsveç’te yayımlanan Aftonbladet gazetesi tarafından ifşa edilmesinden sonra İsrail’in organ cinayetleri tüm dünya basınının gündemine girdi.

 

İsrail ordusunun organlarını çalmak için Filistinlileri öldürdüğünü fotoğraflarla ve tanıklarla belgeleyen İsveçli gazeteci Donald Boström, Aftonbladet gazetesinde yayımladığı haber analizle kamuoyunun dikkatlerini bu meseleye çekmeyi hedeflediğini belirtirken, İsrailli yetkililerin yayının durdurulması için İsveç makamları nezdinde başlattığı girişim sonuç vermedi.

 

İsrail’in İsveç’ten Aftonbladet gazetesine yönelik yaptırımda bulunulması yönündeki talepleri, İsveç hükümeti tarafından basın ve ifade özgürlüğü gerekçe gösterilerek reddedilirken, İsrail ordusunun organ cinayetleri dünya basınının da gündemine girdi.

 

İsrail’in organ hırsızlığını gündemine alan Rusya’ya ait Russia Today televizyonu, öldürülerek organları çalınan bir Filistinlinin yakınlarıyla görüştükten sonra yayımladığı haberinde “bu Filistinlinin ailesi, bu meseleyi yılarca gizlemişti; ama bu sükut bu hafta sona erdi. Filistinli aile, dünyayı sarsacak şeyler söyledi” ifadelerine yer verdi.

 

Russia Today haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Yıl 1992, Bilal Ahmed Abdulkadir Ganim adlı 19 yaşındaki bir Filistinli genç, tıpkı diğer Filistinli gençler gibi tutuklandı ve bir helikoptere nakledildi; ancak birkaç saat sonra cesedi, tabut içerisinde ailesine teslim edildi.

 

Söz konusu gencin kardeşi Celal Ganim, “Bilal’in cesedine ilişkin bir fotoğrafta onun kalp bölgesinde bir kurşun deliği görünüyordu. Helikopterin içinde birçok kan kesesi, bant ve tıbbi araçların bulunması tuhaftı. Kardeşimi İsrail’e götürdüler, birkaç saat sonra da yerel yetkililer bizden onu defnetmemizi istediler.”

 

Filistinli gencin ailesinin İsraillilerin kendilerinden cenazeyi kimse görmeden sessiz sedasız bir şekilde defnetmelerini istediğini söylediğini nakleden Russia Today, “ancak bu olaydan 17 yıl sonra İsveçli gazeteci Donald Boström, bu sessizliğe son verdi” dedi.

 

Aftonbladet gazetesindeki yazısında “Filistinli gençler kayboluyor ve İsrailliler birkaç gün sonra onların cesetlerini otopsi yapılmış bir şekilde ailelerine teslim ediyor” ifadesine yer veren Donald Boström, Russia Today’e verdiği demeçte şunları söyledi “Filistinlilerin aileleri de dahil olmak üzere hiç kimse bana yakınlarının organlarının alındığını söylemedi. Onların bana söyledikleri çocuklarının İsrailliler tarafından öldürüldüğünden ve daha sonra da kendilerinin istememesine rağmen cesetlerine otopsi yaptıklarından ibaretti. Ama biz onların organlarının alındığını biliyoruz.”