YDH- İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei tarafından Yargı Gücü Başkanlığına atanan Ayetullah Sadık Laricani, 10 yıldan fazla bir süredir dokunulamayanlara dokunmaya başladı.

 

İran Yargı Gücü Başkanlığına atandıktan hemen sonra, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından İstihbarat Bakanlığı’ndan azledilen Muhsini Ejei’yi Başsavcılığa tayin eden Ayetullah Sadık Laricani, bugün de 10 yıldan fazla bir süredir tartışmaların odağında olan ve İran’da “dokunulmaz” olarak nitelenen Devrim Mahkemeleri Başsavcısı Said Murtazavi’yi görevden aldı.

 

İç Güvenlik Mahkemeleri Savcılığına, Yargı Gücü Başkanlığı’nın eğitimsen sorumlu yardımcılığına yeni atamalarda bulunan Ayetullah Sadık Laricani, ismi gazete kapatmaları ve tutuklu ölümleri gibi tartışmalı konularla birlikte gündeme gelen Devrim Mahkemeleri Başsavcısı Said Murtazavi’yi görevinden alarak bu göreve Meşhed Savcısı Abbas Caferi Devletabadi’yi atadı.

 

İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani seçimlerden sonra yaşanan olaylarla ilgili olarak tutuklanan ve 2 ayı aşkın bir süredir mahkemeye çıkarılmayan kişilerle ilgili yargı sürecinin hızlandırılması talimatını verdi.

 

İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani ayrıca, bugün bir genelge yayımlayarak üniversite kamuslarına yapılan saldırılarla ve Kehrizek Tutukevi’nde tutuklulara kötü muamelede bulunan güvenlik görevlileriyle ilgili olarak da yargı sürecinin başlatılması ve görevlerini kötüye kullanan güvenlik görevlilerinin mevki ve konumlarına bakılmaksızın yargılanması talimatını verdi.