YDH- Hizbullah, hükümet kurma konusundaki gecikmenin ülkeye zarar verdiğini belirterek, hükümetin kurulmasını geciktiren taleplerde bulunan müttefiklerini eleştirdi.

 

Hizbullah’ın haftalık yayın organı el-İntikat’a açıklamada bulunan Hizbullah Basın ve Halkla İlişkiler Yetkilisi Ammar Musevi, hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek bu konudaki gecikmenin ülkeyi iç bunalımlara ve İsrail’in saldırılarına açık hale getirdiğini söyledi.

 

İsrail’in Lübnan kabine yapısına ilişkin müdahaleci tutumunu sürdürdüğünü belirten Ammar Musevi, İsrailli liderlerin son dönemlerde Lübnan’a ve Hizbullah’a yönelik tehditlerinin Lübnan içerisinde ayrılık ve fitne yaratmayı amaçladığını ifade etti.

 

İsrail’in Lübnan’da ulusal birlik hükümeti kurulmasını engellemek için her türlü çabayı gösterdiğini belirten Hizbullah Halkla İlişkiler Yetkilisi Ammar Musevi, ülke içerisinde de ulusal birlik hükümeti kurulmasına yönelik engelleme çabalarının İsrail’e gönüllü hizmet olduğunu söyledi.

 

Muhalefette yer alan müttefik siyasi grupları ulusal birlik hükümetinin kurulmasına engel oluşturan siyasi ihtilafları bir tarafa bırakmaya çağıran ve İsrail’in Lübnan’da ulusal uzlaşma hükümeti kurulmaması için elinden gelen her şeyi yaptığını hatırlatan Ammar Musevi, “kimseyi suçlamak istemiyorum; ama bazılarına şu nasihatte bulunmak istiyorum içinde bulunduğumuz şartlarda Siyonist düşmana bedavadan hizmet etmek hiçbir siyasi grubun çıkarına değildir” diye konuştu.