YDH- İran’ın önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ahmed Tevekkuli, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından önerilen bakanların üçte birinin meclisten güvenoyu alamayacağını söyledi.

 

İlna haber ajansına demeç veren Tahran Milletvekili Ahmed Tevekkuli, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından önerilen bakanlardan üçte birinin meclisten güvenoyu alamayacağını belirtti.

 

Önerilen hangi bakanın meclisten güvenoyu alamayacağına ilişkin isim vermeyen Tahran Milletvekili Ahmed Tevekkuli, refah, eğitim ve sağlık bakanlıkları için önerilen bayan bakanların da yeterli tecrübeye sahip olmadıkları için güvenoyu alamayacaklarını söyledi.

 

Sağlık bakanlığı için önerilen Bayan Merziye Vahid Destcerdi’nin diğer bayan bakanlara göre daha iyi olduğunu belirten Ahmed Tevekkuli, ancak onun da yöneticilik konusundaki tecrübesinin yetersizliği nedeniyle güvenoyu alamayacağını söyledi.

 

Kum ulemasının da bayan bakanlara yönelik olumsuz görüş belirtmelerinin meclis üzerinde etkili olacağını söyleyen Tevekkuli, “Elbette ulemanın olumsuz görüşü olmasaydı bile yöneticilik tecrübelerinin azlığı sebebiyle söz konusu bayan bakanlara güvenoyu vermezdim” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Amhmud Ahmedinejad tarafından önerilen 21 bakan için güven oylaması bu hafta içinde yapılacak.